Vesivuotohälytin Expertit tarina:


“Idea vesivuotohälyttimien asennuspalvelusta kehitti itse itsensä. Useampaan taloyhtiön hallitukseen kuuluvana olen seurannut vesivahinkojen aiheuttamia tilanteita, joita tapahtuu valitettavan paljon.

Kustannukset ovat olleet vahingon laajuudesta riippuen jopa kymmeniä tuhansia euroja, eikä vakuutusyhtiöltä olla välttämättä saatu korvauksia. Vahingot ovat siis saattaneet tulla osakkaille kalliiksi.


Vesivahinkoja on vaikea estää, koska yleensä ne johtuvat vesiliitäntöjen ja viemäreiden kunnossapidon puutteesta tai asukkaan huolimattomasta käytöksestä: astian- ja pyykinpesukoneiden hanat unohtuvat auki tai klassisesti nukahdetaan suihkuun lattiakaivon päälle.

Vesivahinko pitäisikin saada pysäytettyä ennen kuin se ehtii aiheuttaa laajempaa vahinkoa.


Omistan useita vuokra-asuntoja ja itseäni huoletti ajatus mahdollisesta vesivahingosta. Otin selvää markkinoilla olevista vesivuotohälyttimistä ja tutkin, mikä kanta vakuutusyhtiöillä on laitteisiin.

Selvitin, että vakuutusyhtiöt antavat alennusta kotivakuutuksesta, mikäli asuntoon on asennettu vesivuotohälyttimet ja taloyhtiövakuutuksesta, mikäli hälyttimet löytyvät jokaisesta asunnosta.


Asensin kokeeksi vahdit omaan kotiini. Totesin ne helppokäyttöisiksi ja toimiviksi, joten asensin hälyttimet jokaisen vuokra-asuntoni astianpesukoneen taakse ja kylpyhuoneisiin.

Vuokralaiseni olivat erittäin tyytyväisiä hälyttimiin, koska useampi heistä oli itsekin miettinyt vesivahingon mahdollisuutta ja sen aiheuttamaa haittaa ja he kokivat asuntonsa heti turvallisemmaksi. Alennus kotivakuutuksesta oli luonnollisesti myös iloinen yllätys. Pienellä kustannuksella sain ison hyödyn: turvallisuuden tunteen itselleni ja erittäin tyytyväiset vuokralaiset.”

Markus Grahn - CEO/Founder/Owner at Vesivuotohälytin Expertit